Запитання Профспілчан - відповідь Профспілки: виплати мобілізованим

Продовжуємо розповідати про цікаві випадки правових звернень до Профспілки. Цього разу звернення стосується заробітної плати для мобілізованих працівників.

Питання: Вітаю. Я працівник компанії, мобілізований 24 лютого 2022 року. Сьогодні не отримав аванс. Цікаво знати чому?

Відповідь: Зверніть увагу, що щоразу перед нарахуванням виплати мобілізованим працівникам, компанія уточнює актуальні контактні дані працівника. Це обов’язкова процедура. Водночас працівник, за можливості, може це зробити і самостійно. Поновлювати дані необхідно мінімум один раз на місяць, проінформувавши свого безпосереднього керівника або зателефонувавши на лінію підтримки працівників “Нової Пошти”.  У такому випадку виплата заробітної плати не переривається.

Роботодавцю повідомлено, що працівник на зв'язку та продовжує служити. Підтверджено виплату заробітної плати.

Якщо потребуєте консультації, інформаційної підтримки чи маєте запит на правовий захист, звертайтеся на: help@profspilka.org