Подання від Профспілки: водії отримають візки для перевезення вантажів понад 20 кг

Усі водії автотранспортного засобу (лізингове авто) будуть забезпечені візками для перевезення вантажів з жовтня завдяки поданню від Профспілки.

Згідно з  п.1.18 Інструкції з охорони праці №59 для водія автотранспортного засобу (лізингове авто) вказано, що “вантажно-розвантажувальні роботи з підійманням вантажів вручну понад 30 кг мають бути механізовані. Забороняється переносити вручну жінкам-водіям вантажі вагою понад 7 кг, а чоловікам-водіям - понад 20 кг”. Однак посадова інструкція водія та умови надання послуг компанії “Нова Пошта” передбачають вже іншу граничну допустиму вагу для водіїв - до 30 кг. Положення щодо допустимої норми переміщення вантажів чоловіками-водіями суперечать один одному.

Після того як Профспілка подала подання до Адміністрації компанії, прийнято рішення прийнято рішення про надання усім водіям автотранспортних засобів (лізингове авто)  ручних/складних візків, які використовуватимуться для перевезення вантажів понад 20 кг.

Таким чином, водіями при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт не будуть порушуватись вимоги Правил охорони праці щодо заборони перенесення вручну вантажів вагою понад 20 кг.

Це ще одна перемога Профспілки, яка стала можливою завдяки вашим зверненням! Разом до перемоги!

Якщо потребуєте консультації, інформаційної підтримки чи маєте запит на правовий захист, звертайтеся на: help@profspilka.org